Екологічну кулінарну майстерню започаткували у благодійному фонді "Карітас Запоріжжя". 14-ох учасників навчали готувати ласощі з фруктів.

Зокрема приготували чіпси, мармелад та пастилу. Захід влаштували для дітей із багатодітних родин, та тих, які опинилися у скрутних матеріальних умовах.

"Я не вперше на майстер-класах з кулінарії та здорової їжі. Відчуття - просто супер! Мені це дуже подобається, дуже цікаво та допомагає мені розвивати кулінарні здібності. Іноді полюблю куштувати здорову їжу, а іноді солоденьке", - каже Таміла Прохорова учасниця майстеркласу.

У Запоріжжі волонтери влаштували майстерклас з приготування солодощів

"Діти дуже часто використовують штучні соки, якісь там газовані напої, мабуть, фарбовані, не знаю, хімічні. Наша мета - довести до відома дітей, що соки можна робити з фруктів самим. І самі фрукти та овочі можна вживати і робити їх дуже смачними. Не завжди корисно – це не смачно. Корисно може бути дуже смачно і дуже весело", - розповіла Леся Макарова Психологиня благодійного фонду "Карітас Запоріжжя".

"Одна з мереж гіпермаркетів України проводить щорічну акцію "Фундація для молоді", де популяризуються і проводять різні конкурси з грантовою підтримкою, які направлені для розвитку молоді в Україні. Отже, в цьому році "Карітас Запоріжжя" подався на цю фундацію з проєктом здорової їжі", - сказав Ілля Барков, організатор громадських заходів проєкту "Простір підтримки".

"Тобто, популяризація здорової їжі серед дітей та молоді міста Запоріжжя і отримав грант. З техніки було закуплено дегідратори, спеціальні дощечки, спеціальні ножі, посудомийні машини, блендери та інше обладнання, необхідне для виробництва та проведення таких майстер-класів", - додає він.

Джерело