Саме зараз в розпалі сезон дозрівання помідорів. Більшість господинь обирають просто консервувати помідори, або ж солити їх. Також із помідорів зазвичай варять томатний сік, чи закривають лечо, або кетчуп. При цьому, усі використовують старі, традиційні та перевірені рецепти.
Проте ми маємо для вас дещо цікавіше - якщо у вас в запасах ще є молоді кабачки, із них можна приготувати топовий рецепт на зиму.
Помідори в кабачках «Сатурни»
Беремо:
2 кілограми маленьких помідорчиків, вони можуть бути зеленкуваті.
Також нам потрібно 1,5 кг кабачків,
50 грамів цукру
50 грамів солі
50 грамів оцету
Вишневі листочки
Лист хрону
2 листочки лаврових
4 зубчики часнику
Гострий перець
3-4 горошинки духмяного перцю
Половинка солодкої перчинки
Кріп.
Готуємо:
Кабачки потрібно порізати кільцями, потім вирізати серединки.
У кільця із кабачків впихаємо помідорчики, щоб вийшли «сатурни». Потім складаємо у баночки зелень і «сатурни». Банку потрібно залити кип’ятком. Через 15 хвилин злити рідину. Поворити процедуру двічі. Втретє потрібно залити вже сиропом – закоптити сироп із сіллю, цукром та оцетом.
Потім залиту банку закатуємо кришкою. Її потрібно перевернути, але не варто накривати. Помідорки виглядатимуть дуже гарно навіть на святковому столі.
Джерело