Від початку 2021 року свинина подорожчала на 11%.
Такі дані оприлюднили в Держстатистики, розповіли у Сніданку з 1+1.
У січні кілограм охолодженого м'яса коштував понад 62 гривні. Натомість у вересні - вже 69 гривень.
Також виробники збільшили вартість на яловичину - майже на 13%, а також на ковбасно-копчені продукти. Їхня ціна піднялася на 6%.
Експерти прогнозують подальше здорожчання м'яса. Пов'язують це із цьогорічним зменшенням імпорту дешевої свинини до України з країн Євросоюзу.
Як повідомлялося, ціна українського сиру майже завжди була вищою, ніж в інших країнах. Тепер наш сир коштує значно дорожче, ніж у наших сусідів білорусів. Деякі великі оператори в жовтні хочуть збільшити ціну на сир на 5%. Це означає, що у продажу він не буде дешевше 220 гривень за кілограм. Очікується, що виробництво сиру в Україні буде і надалі скорочуватися.
Джерело