У Житомирі представники поліції та Держпродспоживслужби здійснюють рейди з перевірки об'єктів громадського харчування та торгівлі. 21 жовтня з 15 опрацьованих об'єктів у п'яти виявили порушення вимог протиєпідемічних норм. Про це Суспільному розповіла речниця Житомирського районного управління поліції Марина Вітвіцька.

За її словами, виявлені порушення мають бути усунені у встановлений термін.

"У разі ігнорування вимог під час контрольної перевірки люди нестимуть відповідальність відповідно до статті 44 з позначкою 3 Кодексу України про адміністративні порушення, – каже Марина Вітвіцька. – Це карається штрафом від 17 до 34 тисяч гривень".

У Житомирі перевіряють заклади на дотримання протиєпідемічних норм

Оголошення на вхідних дверях закладів про обов'язковий масковий режим, позначки на підлозі про дотримання дистанції, наявність антисептиків – на ці та низку додаткових вимог дотримання протиепідемічних умов звертали увагу представники мобільних бригад в закладах обслуговування та торгівлі.

Магазин мобільного зв'язку був першим закладом, який перевірили представники мобільних бригад. Адміністратор магазину Юрій Зінченко розповів, що є запас захисних масок для працівників закладу та проводиться температурний скринінг.

"Двічі на день працівники вимірюють температуру, – каже Юрій Зінченко. – У кожного є свій індивідуальний термометр . Всі дані ми відмічаємо у журналі".

Представниця міського управління Держпродспоживслужби Оксана Тодосова розповіла, що рейдова перевірка проводиться спільно з працівниками поліції щодо дотримання протиепідемічних умов в закладах громадського харчування, торгівлі, аптеках, відповідно до постанов Головного державного санітарного лікаря.

"Одна з умов цієї постанови – обробка кошиків для покупок в магазинах, – каже Оксана Тодосова. – Оброблені кошики повинні стояти окремо з поміткою "продезінфіковані".

Порушення вимог протиепідемічних норм виявили у сусідньому кафе.

"Буде відправлений припис на адресу цього кафе, бо є низка порушень, – каже Оксана Тодосова. – Тут не визначена позначками соціальна дистанція, відсутні дезінфікуючі засоби, не проводиться обробка термометра, немає рідкого мила і разових серветок для працівників, відсутня ємність для збору засобів індивідуального захисту. Доручимо працівнику до термінового виконання".

Читайте також На Житомирщині за добу зареєстрували 1144 випадки COVID-19, 25 людей померли. У Житомирі бізнес готується працювати в умовах "червоної" зони.

Джерело