Відомий український ресторатор та зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився рецептом ароматного єврейського святкового хліба - халам.

На своїй сторінці у соцмережі Instagram Клопотенко зазначив, що цей хліб готується надзвичайно просто, саме тому з ним впорається навіть той, хто ніколи раніше не працював з тістом.

Ніжний та ароматний хліб

Ніжний та ароматний хліб

"Тісто - щоб відволіктися та відчути життя під руками. Потім мастити теплий хлібчик вершковим маслом. Робити глибокий вдих. Надихатися на цей день. І наступний. Такі от круті штуки робить з душею випічка, тому майте це на увазі і готуйте. Навіть якщо ніколи не працювали з випічкою. Головне - робіть, а я вас підтримаю. Цьом", - зазначив Євген Клопотенко.

Хліб "Халам" за рецептом Євгена Клоотенка

Потрібно взяти 500 грамів борошна та додати 25 грамів дріжджів, дрібку солі, 3 ст.л цукру та одне яйце. Виливаємо туди також 200 мілілітрів води та 2 ст. л олії.

Ніжний та ароматний хліб

Тепер потрібно все ретельно вимішати. Спочатку за допомогою ложки, а потім вже руками. З готового тіста формуємо кіску та посилаємо її маком та кунжутом та відправляємо випікатися у духовку до готовності. Приємного апетиту.

Ніжний та ароматний хліб

Джерело