Дуже часто люди стикаються з тим, що можуть їсти тільки біле м'ясо, адже червоне надто важке для шлунка і людина не підсилює й пари шматочків страви.

Хтось у таких ситуаціях переходить на біле м'ясо, а хтось приймає рішення взагалі відмовитися від м'ясних продуктів. Так, можливо, це лякає, адже так часто здається, що життя без м'яса померкне. Але це не так, і ми зараз вам це доведемо. Харчуватися без м'яса можна ситно та смачно (а зараз це ще й дешевше). Приклад тому – рецепт вегетаріанських спагетті із грибними фрикадельками від Шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" (прем'єра 15 жовтня о 10:00) Алекса Якутова.

Найкращі фрикадельки тільки за цим рецептом: спагетті заграють по новому, якщо знати секрет

Найкращі фрикадельки тільки за цим рецептом: спагетті заграють по новому, якщо знати секрет

Інгредієнти:

• Спагетті – 1 пачка;

• Оливкова олія – 4 ст. л.;

• Цибуля – 1 шт.;

• Гриби гливи – 400 г;

• Часник – 3 зубчики;

• Свіжий чилі – половинка;

• Кінза – 1 ст. л.;

• Тофу - 200 г;

• Яйце – 1 шт.;

• Помідори пелаті – півбанки;

• Сіль, зіра, цукор, лимонний сік або оцет – до смаку.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Відварюємо спагетті у добре посоленій воді.

2. Цибулю та гриби нарізаємо маленьким кубиком. Обсмажуємо до готовності.

3. Замішуємо фарш. Гриби та цибулю змішуємо з дрібно нарізаним часником, подрібненим тофу, яйцем, кінзою, порізаним чилі та панірувальними сухарями. Додаємо сіль. Формуємо фрикадельки.

4. Обсмажуємо їх до золотистої скоринки на сковороді. Для аромату під час обсмажування можна кинути гілочку розмарину та зубок часнику.

5. Додаємо до фрикадельок помідори пелаті, цукор, сіль та балансуємо кислотність оцтом або лимонним соком. Випарюємо соус. Коли він приготується, подаємо страву.

6. Викладаємо на тарілку спагетті, зверху кілька фрикадельок і поливаємо соусом.

Найкращі фрикадельки тільки за цим рецептом: спагетті заграють по новому, якщо знати секрет

Раніше ми повідомляли, солимо помідори разом з огірками: рецепт смачного зимового асорті, який ви завжди шукали.

Джерело